• Giraffeweg 6
    1338 EG Almere
  • 036 - 5383020
    036 - 5377551
  • Contact
krimpHout, papier, voedsel, textiel, verf, tabak, mout en incubatie van eieren zijn slechts enkele van de bedrijfstakken die worden beïnvloed door het fenomeen uittreden van vocht uit het product. Belangrijk hierbij is het juiste evenwicht tussen het vochtgehalte in het product en in de omgevingslucht oftewel de relatieve vochtigheid in de omgevingslucht.

Een juist evenwicht tussen het vochtgehalte in het product en de relatieve vochtigheid in de lucht zorgt voor de juiste kwaliteit en de hoogst mogelijke productie en voorkomt verspilling.

Wanneer het vochtgehalte van het product hoger is dan de het vochtgehalte in de lucht zal het product vocht afgeven aan de omgeving. Indien het vochtgehalte in de lucht hoger is dan in het product zal het product vocht kunnen absorberen vanuit de omgevingslucht.

De gevolgen van te lage luchtvochtigheid kan resulteren in hogere afvalpercentages, lagere productiviteit en lagere kwaliteit.

Consistente omgeving = Constante kwaliteit = Consistente productie